Գրանցվել Մուտք
Մուտք գործել կայք
Качественные бесплатные шаблоны dle скачать с сайта
» » » ՀԱՄԵՂ ՀԱՑ ԲՈՐՇԻ ՀԱՄԱՐ

ՀԱՄԵՂ ՀԱՑ ԲՈՐՇԻ ՀԱՄԱՐ

6-06-2018, 18:00
Հեղինակ: 365or.am
Դիտվել է 198 անգամ
Մեկնաբանություններ: 0
Տպագրել

Բաղադրիչներ

  • խմորիչ չոր - 12 գր.
  • գոլ ջուր - 150 մլ.
  • շաքարավազ - 1 ճ.գ.
  • աղ - 1/2 թ.գ.
  • կեֆիր - 200 մլ.
  • ձու - 3 հատ
  • ալյուր - 800 գր.
  • բուսայուղ - 50 մլ.
  • սերուցքային կարագ - 75 գր.
  • սՍխտոր - 6-7 պճեղ
  • մաղադանոս - 5-6 տերև

Պատրաստման եղանակը

  • Խմորիչը բացել գոլ ջրի մեջ , ավելացնել  շաքարավազը աղը , ձվերը և կեֆիրը :
  • Լավ խառնել , քիչ քիչ ավելացնել ալյուրն ու հունցել խմոր :
  • Ծածկել սննդային պոլիէթիլենով և դնել տաք տեղ մնա մոտ 60 րոպե:
  • Խմորը բաժանել 15 մասի , յուրաքանչյուրից գնդիկ պատրաստել , բուսայող քսել :
  • Ջեռոցի տապակի վրա թուղթ փռել , և վրա շարել գնդիկները :
  • ևս կես ժամ թողնել  հասունանալու ։
  • Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճան , թխել մինչև  կարմրելը ։
  • Պարբերաբար  փայտիկով ծակել  պատրաստ կլինեն այն ժամանակ երբ փայտիկը չոր դուրս գա :
  • Թասիկի մեջ հալեցնել կարագը , ավելացնել մանր կտրատած սխտորը , մաղադանոսն ու աղը :
  • Լավ խառնել :
  • Ստացված զանգված ը լցնել պամպուշկաների վրա ու սառեցնել :
Նյութի ռեյտինգը:
  
ԹՈՂՆԵԼ ՄԵԿՆԱԲԱՆՈւԹՅՈւՆ